Veelgestelde vragen

Er komen regelmatig vragen terug met betrekking tot de behandeling in onze trimsalon. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen voor u genoteerd. Klik op het plusje naast de vraag om het antwoord te zien.

Algemene vragen

Meldt dit, indien mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren, zodat wij het gat nog op kunnen vullen. Zo voorkomt u dat er onnodig kosten in rekening worden gebracht.

Er is tijd gereserveerd voor uw huisdier en wij werken soms met een strak schema. Indien u minder dan een kwartier te laat bent, kunt u uw dier nog brengen. Bent u meer dan een kwartier te laat, dan vragen wij u een nieuwe afspraak te maken. In principe hebben wij er begrip voor dat er onverwachte dingen kunnen voorvallen, maar bij veelvuldige herhaling zijn wij genoodzaakt het totaalbedrag in rekening te brengen.

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we een afspraak vergeten, maar bij herhaling wordt 100% van het totaalbedrag van de gemiste afspraak in rekening gebracht.

Nee! Veel ziektes bij dieren zijn besmettelijk en wij willen voorkomen dat onze andere klanten ook ziek worden. Wanneer u denkt dat uw dier ziek is, laat hem dan eerst onderzoeken door een dierenarts. 

Wij scheren niet alles klakkeloos kort, maar ontklitten doen wij alleen wanneer dit nog mogelijk is. Of dit bij uw dier nog mogelijk is, hangt van diverse factoren af: Bent u bereid om voor het meerwerk te betalen? Laat uw dier het onklitten toe en is het niet te pijnlijk? Wij doen dit werk uit liefde voor dieren en daarom staan zij bij ons centraal. Bovendien is dierenmishandeling volgens de Nederlandse wet en het Verdrag van Genève strafbaar. Wanneer het ontklitten te pijnlijk is voor uw, zullen wij het ontklitten weigeren. 

Wij verdoven geen dieren. Maar de realiteit is dat sommige dieren echter alleen door middel van een roesje behandeld kunnen worden. Dit gebeurt echter nooit zonder overleg en met toestemming van de eigenaar en wij zullen u hiervoor doorverwijzen naar de dierenarts.

Gemiddeld duurt de behandeling van uw hond tussen de twee tot drie uur.. Er zijn hier echter diverse factoren op van invloed, denk hierbij aan: onderhoud door de baas, karakter, grootte, leeftijd, etc.

Vragen over de hond

Gemiddeld duurt de behandeling van uw hond tussen de anderhalf tot twee uur. Er zijn hier echter diverse factoren op van invloed, denk hierbij aan: onderhoud door de baas, karakter, grootte, leeftijd, etc. 

Dit is afhankelijk van het onderhoud wat u thuis doet, de vachtsoort van uw dier, maar ook factoren zoals leeftijd, ziekte, castratie, etc. Wij hanteren onderstaande richtlijnen: 

  • Poedel- en inkortvachten: 4-8 maal per jaar;
    • Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar;
    • Spaniëlvachten: 4-6 maal per jaar. 

Tenzij de reden van medische aard is, is het antwoord NEE! Waarschijnlijk vraagt u zich dit af, omdat uw hond het in de zomer enorm warm heeft (en/of enorm haart). Maar het scheren van uw hond is in dit geval het ergste wat u kan doen. De vacht van uw hond is namelijk niet alleen een bescherming tegen wind, regen, vuil en dergelijke, maar ook tegen de warmte. Zonder deze bescherming kan uw hond dus verbranden. Daarnaast kennen we bij het scheren van dit soort vachten ook het verschijnsel ‘scheeralopecia’. Bij dit verschijnsel zien we dat het geschoren haar niet (overal) meer teruggroeit, doordat de haarfollikel is beschadigd door het scheren. De behandeling die wij u aan kunnen bevelen is het ‘ontwollen’. Hierbij verwijderen we alleen de dode, loszittende onderwol. De onderwol kunt u vergelijken met een winterjas. Na het verwijderen van de overmatige onderwol, blijft er nog een laagje dekhaar (de bovenvacht) staan wat uw hond bescherm tegen invloeden van buitenaf. 

Het poetsen van de tanden van uw hond is erg belangrijk, maar dit moet u zelf minstens drie keer per week doen. Wanneer u dit zelf niet doet, heeft het geen zin dat wij het doen, want wij kunnen dit niet in één trimbehandeling compenseren. Wanneer u zelf wel de tanden van uw hond poetst, heeft het uiteraard ook geen nut om dit voor u te doen. Het zou op hetzelfde neerkomen als u bij eigen bezoek aan de kapper vraagt of hij/zij uw tanden even wil poetsen. Wij raden aan om groot onderhoud alleen door een dierenarts te laten uitvoeren in verband met het beschadigen van de tanden, het tandvlees en de kans op ontstekingen. 

Vragen over de kat

In tegenstelling tot wat er vaak wordt gedacht, vinden de meeste katten het niet erg om gewassen te worden. De meeste katten zijn rustig tijdens het wassen en vinden het soms zelfs ontspannend. Katten die het niet gewend zijn, laten we hier rustig aan wennen. 

Nee. Elke kat wordt zonder narcose behandeld. In uiterst zeldzame gevallen verwijzen wij u naar de dierenarts voor een licht kalmerend middel. Uiteraard gaat dit in goed overleg met u en de dierenarts 

In de meeste gevallen zullen wij altijd proberen om uw kat te kunnen behandelen. Echter kunnen wij dit pas beoordelen als wij uw kat hebben gezien. 

Gemiddeld duurt de behandeling van uw kat niet langer dan een uur, maar mocht de vacht sterk geklit of zelfs vervilt zijn, dan kan dit langer duren. De duur van de behandeling is afhankelijk van de gezondheid en het karakter van de kat. 

Wij raden aan om de vacht van uw langharige kat elke 6-8 weken te laten trimmen. Dit is echter afhankelijk van de individuele vacht en het onderhoud wat u zelf tussentijds doet. Hoe beter u zelf de vacht bij kunt houden, hoe langer de tussenpozen tussen de trimbehandelingen mogelijk zijn. Dit geldt ook voor kortharige rassen. Indien uw kat iedere zes weken naar de trimsalon komt, dan heeft u er in de tussenliggende weken zelf geen onderhoud aan. 

De eerste keer verzoeken wij u er juist bij te blijven, zodat u ons eventueel kan assisteren en de kat op zijn gemak kunt stellen. Wanneer dit niet nodig mocht zijn, dan bellen wij u als de kat weer opgehaald kan worden. 

Het grootste voordeel is dat u een schone en gezonde kat heeft die goed in zijn vel zit. Tevens worden klitten en vervilting door een regelmatige routine beperkt of voorkomen, evenals vorming van haarballen in de maag van uw kat, het vermindert allergieklachten en zorgt voor een schone leefomgeving. En u hoeft zelf niet of nauwelijks nog uw kat te verzorgen door het aan ons over te laten. 

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, via e-mail: info@doggystylehardenberg.nl of per telefoon: 0523 676956.