Blog artikelen
Trimmen hoeft niet stressvol te zijn

Trimmen hoeft niet stressvol te zijn voor uw huisdier. In feite kan een bezoek aan de trimmer ontspannend en zelfs heel plezierig zijn. Met positieve trainingsmethoden, compassie en een beetje geduld kan uw huisdier jarenlang een stressvrije trim-ervaring hebben!   Wat is angstvrij trimmen? Wij doen er alles aan om de “trimervaring” van uw huisdier…

Angtvrij trimmen

Trimmen hoeft niet stressvol te zijn voor uw huisdier. In feite kan een bezoek aan de trimmer ontspannend en zelfs heel plezierig zijn. Met positieve trainingsmethoden, compassie en een beetje geduld kan uw huisdier jarenlang een stressvrije trim-ervaring hebben!

 

Wat is angstvrij trimmen?

Wij doen er alles aan om de “trimervaring” van uw huisdier leuk en ontspannend te maken! We verwachten niet dat uw huisdier van elk deel van het trimmen houdt, omdat we weten dat er aspecten zijn, die niet altijd even prettig zijn. Het doel van deze procedures is om uw huisdier te helpen zich zo kalm en prettig mogelijk te voelen. Dit wordt bereikt door een combinatie van op beloning gebaseerde training en desensibilisatie.

Teamwork makes the dream work!

Onze trimmers zullen nauw samenwerken met u en uw huisdier om ervoor te zorgen dat uw huisdier zo min mogelijk angst en stress ervaart.

 

Wat maakt ons anders?

We waarderen welzijn boven ijdelheid boven alles. Het gemiddelde huisdier bezoekt de trimmer elke 4 tot 12 weken voor een tussenbeurt, of een volledige knipbeurt. Dat betekent dat uw huisdier een groot deel van zijn leven in de trimsalon zal doorbrengen. Sommige huisdieren ervaren jarenlang intense angst met betrekking tot het trimmen. De wetenschap vertelt ons dat herhaalde blootstelling aan stress een overvloed aan gezondheidsproblemen veroorzaakt voor huisdieren en mensen! Met de angstvrije-verzorging zullen we de angstreactie van uw huisdier niet negeren om de klus te klaren. Onze trimmers zijn getraind om altijd een zachte aanraking te gebruiken, nooit pijn te veroorzaken of intimidatie te gebruiken. We werken er hard aan om een ​​rustige en ontspannen omgeving te bieden. Uw huisdier wordt verwend met lekkers en veel liefde! Tafels en baden zijn antislip om ervoor te zorgen dat uw huisdier zich stabiel en ondersteund voelt gedurende het hele trimmen. Er klinkt rustgevende muziek en we maken gebruik van essentiële oliën om een ​​rustgevende en serene sfeer te creëren. Er is gehoorbescherming beschikbaar om huisdieren te helpen zich meer ontspannen te voelen tijdens luidruchtige taken zoals het drogen en het gebruik van een tondeuse.

 

Waarom meerdere bezoeken?

Ons team geeft om het emotionele welzijn van uw huisdier. Ook de keuzevrijheid van uw huisdier vinden wij belangrijk. Dit betekent dat we mogelijk een bepaalde behandeling moeten stoppen als uw huisdier te veel stress vertoont. Het stressniveau van uw huisdier wordt nauwlettend gevolgd en gescoord. Als uw huisdier veel stress ervaart, moet de afspraak worden opgedeeld in meerdere bezoeken om deze angsten weg te werken, in plaats van uw huisdier te overweldigen. Uw huisdier moet mogelijk langzaam ongevoelig worden gemaakt voor apparatuur. Als uw huisdier een eerdere negatieve associatie heeft gehad met apparatuur of een behandeling (zoals het knippen van een nagel of het wassen), zal het langer duren om uw huisdier opnieuw te laten wennen aan de behandeling om zo een ​​positieve reactie te ontwikkelen. In sommige gevallen is het handig om de hulp van uw dierenarts in te roepen, omdat deze u kalmerende medicijnen of supplementen kan voorschrijven die tijdens het trim- en trainingsproces kunnen worden gebruikt. We werken nauw samen met uw dierenarts en/of andere zorgaanbieder om hen op de hoogte te houden van het gedrag en de voortgang van uw huisdier.

Wat te verwachten?

Snoepjes… heel veel snoepjes! Breng uw huisdier als ze hongerig zijn, want ook bij hen gaat de liefde door de maag! Ons team op beloningen gebaseerde trainingstechnieken om uw huisdier te helpen zich prettig en veilig te voelen. Als uw huisdier allergisch is of op dieet, neem dan wat van zijn favoriete lekkernijen mee van huis.

Meet and Treat: Voordat we beginnen met het daadwerkelijke trimmen, willen we de tijd nemen om uw huisdier te leren kennen met een “Meet and Treat”. We willen dat uw huisdier zich op zijn gemak voelt bij de hele trimervaring, beginnend bij de deur. Deze ontmoeting stelt ons ook in staat om het comfortniveau van uw huisdier in de salon te beoordelen.

Sommige huisdieren kunnen bepaalde aspecten van de behandeling beangstigend, of gewoon ongemakkelijk, vinden. In zo’n geval, kunnen we misschien niet alles bereiken wat er was afgesproken. Wij zullen u dan waarschijnlijk wat huiswerk geven en kortere, meer gerichte trimafspraken aanbieden om aan het probleem te werken. We kunnen ook een dierenartsbezoek aanbevelen.

Een gelukkige, schone, ontspannen metgezel: hoewel het misschien niet in één trimbeurt gebeurt, zal uw huisdier de salon blij, schoon, mooi en ontspannen verlaten. Wij blijven toegewijd aan een holistische en angstvrije benadering. Het is belangrijk voor ons hoe uw huisdier eruit ziet EN zich voelt!

 

Laat een reactie achter

Een afspraak maken?

Via ons online boekingssysteem kunt u direct online een afspraak inplannen voor uw huisdier.