Blog artikelen
Het belang van een onderhoudsschema voor uw huisdier

Gelukkig zijn de meeste klanten begaan met het welzijn van hun huisdieren en volgen ze graag onze adviezen op. Toch stuiten we soms op onbegrip wanneer we voorwaarden stellen aan het aannemen of doorplannen van klanten. In dit bericht licht ik graag toe waarom dit noodzakelijk is. Het trimmen, en met name het plukken, is…

Blog trimsalon

Gelukkig zijn de meeste klanten begaan met het welzijn van hun huisdieren en volgen ze graag onze adviezen op. Toch stuiten we soms op onbegrip wanneer we voorwaarden stellen aan het aannemen of doorplannen van klanten. In dit bericht licht ik graag toe waarom dit noodzakelijk is.

Het trimmen, en met name het plukken, is een fysiek zware taak voor zowel de hond als de trimster. We hechten bovendien veel waarde aan het welzijn en de gezondheid van uw huisdier. Regelmatige trimbehandelingen zijn van groot belang; uitstel kan leiden tot klitten of vilt, wat huidproblemen en pijn veroorzaakt. Dit is niet alleen onacceptabel, maar zelfs in strijd met de wet.

Hoewel wij zelf regelmatig douchen en ons haar wassen, lukt het de meeste baasjes niet om hun huisdier even frequent te wassen en drogen. Een schone en uitgeblazen vacht blijft namelijk makkelijker klitvrij, zodat het onderhoud eenvoudiger wordt en borstels en kammen minder aan de huid trekken. Ook is een schone hond voor zijn en úw hygiene gezonder.

Regelmatige verzorging houdt de huid gezond en zorgt voor een goede isolatie die past bij het seizoen. Daarnaast groeien de nagels van honden, katten, konijnen en cavia’s voortdurend en moeten ze regelmatig worden geknipt om te voorkomen dat ze te lang worden en pijn of bewegingsproblemen veroorzaken. Trimmers kunnen ook vroege tekenen van gezondheidsproblemen opmerken, zoals huidproblemen, tumoren of andere aandoeningen die mogelijk medische aandacht vereisen.

Honden die regelmatig worden verzorgd, raken gewend aan de behandeling en ervaren minder stress. Bovendien duurt de behandeling minder lang, waardoor het dier minder fysiek en mentaal belast wordt.

Helaas stoppen veel trimmers met hun geliefde werk vanwege gezondheidsproblemen. In mijn team zijn er ook al drie collega’s die niet meer kunnen plukken vanwege pijn in hun handen. Om die reden kan ik het mij niet veroorloven om mijn collega’s bloot te stellen aan werkzaamheden die schadelijk zijn voor hun lichaam en het behoud van mijn personeel. Wij willen onze klanten tevreden houden, maar niet ten koste van het welzijn van de dieren, collega’s of het bedrijf.

Laat een reactie achter

Een afspraak maken?

Via ons online boekingssysteem kunt u direct online een afspraak inplannen voor uw huisdier.