Blog artikelen
Gebitsproblemen hond

Gebitsproblemen zijn een veelvoorkomende kwaal bij honden. Maar liefst 8 op de 10 honden ouder dan drie jaar hebben last van gebitsproblemen. Het is daarom belangrijk om de oorzaken te kennen, de symptomen te herkennen en te weten welke rol gebitsverzorging kan spelen in het verminderen van gebitsproblemen.   Oorzaken van gebitsproblemen bij honden In…

Doggy Style Blog gebitsproblemen

Gebitsproblemen zijn een veelvoorkomende kwaal bij honden. Maar liefst 8 op de 10 honden ouder dan drie jaar hebben last van gebitsproblemen. Het is daarom belangrijk om de oorzaken te kennen, de symptomen te herkennen en te weten welke rol gebitsverzorging kan spelen in het verminderen van gebitsproblemen.

 

Oorzaken van gebitsproblemen bij honden

In veel gevallen is tandplak de oorzaak van gebitsproblemen. Tandplak is een onzichtbaar laagje op de tanden, bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak kan in 24 uur omgezet worden in tandsteen. Het ruwe oppervlak van de tandsteen vormt vervolgens een ideale basis voor nieuwe tandplak- en tandsteenaangroei. Waar tandplak relatief gemakkelijk te verwijderen is door goede verzorging van het gebit, kan tandsteen alleen verwijderd worden door het onder algehele verdoving van de tanden af te schrapen. Tandplak kan zorgen voor ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten, zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen. Het is daarom belangrijk het gebit van je hond schoon te houden.

 

Hoe kun je gebitsproblemen bij je hond herkennen?

Hoewel een groot aantal honden last heeft van gebitsproblemen, kan het lastig zijn om de gebitsproblemen te herkennen bij jouw hond. Een belangrijke aanwijzing kan zijn dat je hond minder veel eet en voornamelijk droge brokjes laat staan vanwege de harde textuur van de brokjes. Daarnaast wordt vaak ten onrechte gedacht dat honden van nature een slechte adem hebben, terwijl een slechte adem juist een indicatie kan zijn van gebitsproblemen bij jouw hond. Ook een bruine aanslag op de tanden van je hond wijst in veel gevallen op gebitsproblemen. Tenslotte zal je hond zich in sommige gevallen anders gedragen, bijvoorbeeld afstandelijker.

 

Gebitscontrole 

Als je hond last heeft van één of meerdere genoemde kenmerken, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan voor een gebitscontrole en eventuele verdere behandeling. Bovendien is het belangrijk het gebit van je hond dagelijks te verzorgen. Dagelijks tandenpoetsen is de meest effectieve methode om zijn gebit schoon en gezond te houden. Naast het tandenpoetsen is het raadzaam om het gebit extra te verzorgen door je hond bijvoorbeeld dagelijks kauwsnacks te geven die helpen het gebit te verzorgen. Ook kunnen wij u helpen met de gebitsverzorging van uw hond. Wij werken met de Emmi Pet ultrasone tandenborstel in combinatie met de producten Almaz Diamond en Chrystal.

 

De Emmi Pet doodt bacteriën op de tanden, het tandvlees, en tot 12 mm diep in het tandvlees. Het beschermt zowel de tanden als het tandvlees tot aan de tandwortel. Ultrasoon geluid met tot 96 miljoen geluidsgolven per minuut verwijdert, in combinatie met de zich vormende microblaasjes, op effectieve wijze bacteriën, tandsteen en tandplak bij uw hond.

 

De Emmi-Pet werkt bij:

  • Ontstoken tandvlees
  • Parodontitis
  • Aandoeningen in de mondholte
  • Stank uit de bek

 

Kom langs of bel ons voor meer informatie hierover: 0523-676956

Laat een reactie achter

Een afspraak maken?

Via ons online boekingssysteem kunt u direct online een afspraak inplannen voor uw huisdier.