Blog artikelen
Buiten daalt de temperatuur flink, binnen draaien we de verwarming nog eens lekker op

Buiten daalt de temperatuur flink, binnen draaien we de verwarming nog eens lekker op… Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat dit het perfecte recept is voor klitten en vilt ten gevolge van de hoge luchtvochtigheid. Dit zien we met name bij de zachte, wollige vachten zoals Doodles, maar ook in het bijzonder…

Doggy Style Klitten en vilt

Buiten daalt de temperatuur flink, binnen draaien we de verwarming nog eens lekker op…

Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat dit het perfecte recept is voor klitten en vilt ten gevolge van de hoge luchtvochtigheid. Dit zien we met name bij de zachte, wollige vachten zoals Doodles, maar ook in het bijzonder bij katten en konijnen.

Misschien denk je dat het zo’n vaart niet loopt, maar uit ervaring kan ik je vertellen dat het in 1-2 weken helemaal mis kan gaan. Jaren geleden kwam een klant na zijn vakantie langs in de trimsalon. Ik had de hond enkele dagen voor hij naar het pension had gebracht nog volledig getrimd, dus ik was 100% zeker dat deze hond klitvrij erin was gegaan. Tot mijn grote ontzetting zat de hond tot aan zijn oksels, oren en wangen in de klit. Sterker nog, het was al vilt. Ik heb de hond met het scheerapparaat uit moeten pellen. Er was geen redden meer aan. Als ik het niet met eigen ogen had gezien, had ik het niet geloofd!

Ditzelfde zie ik zo’n 2-3 keer per jaar als het weer ineens om slaat, slaan de vachten ook ineens dicht. Gelukkig zijn wij vrij goed in het ontklitten, maar ook aan onze skills zitten helaas beperkingen. Daarnaast is het een tijdrovende en lichamelijk zware klus, voor zowel ons als het dier. Wij doen het dus liever niet dan wel.

Wilt u uw hond niet kortgeschoren, maar heeft hij wel klitten? Voor het ontklitten zijn wij genoodzaakt om kosten in rekening te brengen. Dit is dus niet om u te ‘straffen’, maar simpelweg omdat het ons meer tijd, meer inspanning en meer producten kost. Om u tegemoet te komen, rekenen we de eerste 10 minuten niet door, maar daarna brengen wij 4 euro per 5 minuten in rekening.

Laat een reactie achter

Een afspraak maken?

Via ons online boekingssysteem kunt u direct online een afspraak inplannen voor uw huisdier.