Behandelingen
Werkwijze

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is noch voor u, noch voor uw hond leuk.

Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen.

Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden. Wij nemen uw hond dan mee naar de trimsalon en dan gaat hij daar wordt hij op een trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel.

Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen.

Na wat voorbereidende werkzaamheden, zal hij nu het bad in gaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt.

Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen.

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje "vreemd" gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel".

En…u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste! 

Wij bieden de volgende behandelingen:

Wassen

U kunt ook bij ons terecht voor enkel een (tussentijdse) wasbeurt of een wasarrangement, waarna hij of zij lekker wordt droog geföhnd. NB: Losse wasbeurten zijn niet mogelijk voor honden met zogenaamde stokhaarvachten, zoals bijvoorbeeld Berner Sennenhonden, Newfoundlanders, Duitse Herders, etc. Voor deze honden kunt u een zogenaamde ontwolbehandeling boeken.

Kammen en Borstelen 

Indien u uw huisdier langharig wil houden, maar niet in de gelegenheid bent om dit zelf te doen, dan kunt u bij ons terecht voor afzonderlijke borstelbeurten in de vorm van een borstelarrangement.

Ontklitten

Het verwijderen van klitten uit de vacht, d.m.v. borstelen en kammen. In sommige situaties, waarin het welzijn van het dier altijd voorop staat,  is het beter om uw huisdier te laten scheren. Tevens is het ontklitten zeer arbeidsintensief en zeer belastend voor zowel het dier als de trimmer. Er worden hiervoor dus extra kosten in rekening gebracht.

Knippen 

Het inkorten van de kroeshaarvacht door middel van een rechte schaar of gebogen schaar, bijvoorbeeld bij Poedels, Doodles en Waterhonden.

Plukken

Bij ruwharige vachten wordt de vacht met de hand uitgeplukt. Hierdoor behoudt de vacht zijn harde structuur en blijft de kleur voller, zodat de vacht minder snel zal klitten en daarmee minder onderhoud nodig heeft.

Scheren 

Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Er zijn scheerkoppen in variabele lengtes; van 1 mm tot 12 mm.

Effileren 

  • Inkorten: Het inkorten van de vacht met een effileerschaar, zoals Shih Tzu'sMaltezers en Boomers. 
  • Uitdunnen: Het op een natuurlijke manier inkorten en uitdunnen van het haar door middel van plukken en met een effileerschaar. Rassen die geeffileerd worden; Golden Retrievers, Spaniels en Setters. 

Ontwollen

Twee- tot viermaal per jaar loszittende ondervacht verwijderen. Dit scheelt u aanzienlijk in rondslingerend haar in huis! U heeft er zelf ook weer even minder onderhoud aan. Dit is ook mogelijk bij kortharige katten. 

Aanvullende behandelingen: 

  • Nagels knippen 
  • Oren uitplukken 
  • Anaalklieren legen 
  • Verwijderen van tandsteen 

 

 Dankzij Trimsalon Doggy Style nooit meer
een 'bad-hair day' voor uw huisdier!